Current Exhibition

RESONANS
27.10—17.11-2018
Randers Kunstforening
Trykkerikælderen, Nørregade 7, 8900 Randers
Wednesday – Friday 12-16, Saturday 10-14.

Hvilke historier gemmer sig mellem linjerne i et avisudklip, i et gammelt vitrineskab fuld af ituslåede porcelænsfigurer eller et oppusteligt badedyr? På gruppeudstillingen Resonansslår otte danske kunstnere nye toner an i velkendte genstande i en undersøgelse af erindring, tid og erkendelse.

Til efteråret dukker den mobile udstillingsplatform Pop-Up Contemporary igen midlertidigt op, efter en vellykket gruppeudstilling i Kompagnistræde i København flytter RESONANS videre til Randers. RESONANS er en gruppeudstilling, der bringer kunstnere sammen på tværs af generationer og kunstneriske udtryk og byder på lyd, film, skulptur og collage.

Under titlen ”Resonans” sætter udstillingen fokus på de historier og spor af betydning, som nedlejres i de almindelige genstande og materialer, som omgiver os. I al deres familiaritet spiller de en central rolle for måden, vi husker og føler os hjemme i verden, men samtidig udgør de foranderlige tegn, der muterer i betydning og dermed flytter grænserne for, hvordan vi kan begribe os selv og vores omgivelser. På udstillingen tager alle de deltagende kunstnere afsæt i noget eksisterende – lige fra avisudklip, egyptiske mumieportrætter og en sinustone til et gammelt vitrineskab fuld af ituslåede porcelænsfigurer og et oppusteligt badedyr – og stemmer dem for nye klange i en afsøgning af, hvordan erindring, tid og erkendelse både peger veje tilbage og fremog skaber rum for nye sansninger, forbindelser og gen-kendelser.

De deltagende kunstnere er:Thomas Bang,Jóhan Martin Christiansen, Pernille Egeskov, Jonas Kasper Jensen, Johanne Skovbo Lasgaard, Jytte Rex, Tove Storch og Christian Vind.